Maatregelen Corona

Vanaf 19 oktober zijn in België opnieuw verstrengde maatregelen van kracht om de verdere erspreiding van het COVD19-virus tegen te gaan. In Huis Fidante blijven we de situatie op de voet volgen. We vragen u vriendelijk om rekening te houden met de organisatorische aanpassingen en de nodige voorzorgsmaatregelen.

 • Gelieve niet naar de praktijk te komen indien uw kind of uzelf als ouder of begeleider behoort tot de risicogroep (oudere leeftijd, aandoeningen van hart, longen, nieren en bij verminderde weerstand)
 • Gelieve bij ziektesymptomen zoals hoest, keelpijn, neusloop en/of koorts niet naar onze praktijk te komen (dit zowel bij kind als ouder of andere begeleider). Indien mogelijk graag tijdig de betrokken hulpverlener verwittigen
 • Wanneer u terugkomt van een vakantiegebied met code oranje of rood en u in quarantaine moet blijven, kan de afspraak uitgesteld worden; gelieve ook hier de betrokken hulpverlener tijdig te verwittigen
 • Raadplegingen kunnen zowel live doorgaan als via videobellen. Voor de digitale raadplegingen zal de betrokken hulpverlener u op de hoogte brengen. We bieden Whereby aan, een gebruiksvriendelijke tool, goedgekeurd voor de hulpverlening. U ontvangt de instructies hieromtrent via mail
 • Hygiënische maatregelen indien u naar de praktijk komt:
  • Graag begrip voor tijdelijke verwijdering van speelgoed en ander materiaal in verschillende ruimtes
  • Gelieve de wachtzaal niet te gebruiken, de hulpverlener zal de voordeur voor u komen openen op het uur van uw afspraak. We vragen u om eventueel in de auto te wachten. Enkel bij zeer slechte weersomstandigheden kan de wachtzaal (beperkt) gebruikt worden
  • Gelieve broertjes of zusjes niet mee te brengen naar de raadpleging van uw kind
  • Het dragen van uw mondmasker is verplicht in Huis Fidante (bij het betreden van de praktijk, in de gemeenschappelijke ruimtes èn tijdens de raadplegingen). Kinderen jonger dan 12 jaar dienen geen mondmasker te dragen
  • Gelieve voldoende afstand te bewaren om fysiek contact te vermijden. We vermijden zeker handen schudden bij begroeting of afscheid
  • Gelieve bij betreding van de praktijk de betrokken hulpverlener te volgen naar de vergaderruimte  om de handen grondig te wassen
  • Gelieve zoveel mogelijk het aanraken met de handen van deurklinken, trapleuningen, … te vermijden
  • Graag uw medewerking bij het tijdig starten en afronden van de raadplegingen
  • Graag bespreking van betalingsmodaliteiten met de betrokken hulpverlener (mobiel betalen via bankapp mogelijk en bij voorkeur te gebruiken bij dokter De Troch)
  • Het toilet kan enkel gebruikt worden indien het zeer dringend is
  • Gelieve bij het buitengaan de handen te reinigen met de alcoholgel, die de hulpverlener u zal aanbieden

Alvast bedankt aan ieder van jullie voor jullie begrip en geduld.

Als team doen wij in ieder geval ook het nodige om alle ruimtes en het materiaal in Huis Fidante zo kiemvrij mogelijk te houden!

Team Fidante